​Parsport U12 jääkiekkojoukkue turnauksessa Espoossa
Paraisten Sport RyJulkaistu: 29.04.2023 12.40

8.-9.4.2023 pelattiin Espossa Lions Cup juniorijääkiekkoturnaus. Turnauksen järjesti Kiekko Espoo Blues ja EKS. Mukana oli yhteensä 24 joukkuetta jaettuna kolmeen eri sarjaan. Turnauksessa oli kansainvälistä tunnelmaa kun kovatasoisimmassa eli AAA sarjassa oli mukana yksi joukkue USA:n Coloradosta ja yksi koottu ruotsalaisjoukkue Tukholman seudulta. Meidän joukkue jakoi pukukopin ruotsalaisten kanssa ja oli kiva seurata miten pelaajat nopeasti tutustuivat ja tsemppasivat toisiaan.

Parsport U12 pelasi keskitason AA sarjassa Leppävaaran Warrior areenalla.

Ensimmäisessä pelissämme vastaan asettui Pelicans. Aloitimme pelin pirteästi ja reilun 2 minuutin pelin jälkeen siirryimme johtoon. Johdimme alussa jo kahdella maalilla, mutta vastustaja paransi peliään ja tuli 1. erän aikana rinnalle ja ohi. Tasoitimme pelin ylivoimalla kun 2. erää oli pelattu reilu minuutti. Peli jatkui tasaisena ja päättyi molempia joukkueita tyydyttävään 4-4 tasapeliin.

Toinen pelimme oli melkein heti perään, josta saattoi olla hiukan hyötyä vastustajalle GrIFK:lle joka oli ehtinyt huilata paremmin oman pelinsä jälkeen. Grani johtikin ottelua jo 0-2 ennen kuin onnistuimme maalinteossa. Pahimmillaan olimme jo 1-5 tappiolla, mutta pojat tekivät tästäkin kunnon taistelun ja tulivat vielä yhden maalin päähän ja peli päättyi 4-5 tappioon.

Alkulohkon viimeinen pelimme oli vasta illalla joten seuraavaksi lähdimme käymään hotellilla, joka oli tietysti kivaa ja vähän jännittävääkin monelle. Turnaus oli järjestetty Espoon seura-aktiivien ja vanhempien talkootyönä ja kaikki toimi oikein hienosti. Päivällistä palasimme syömään hallin kahvioon ja se maistui kaikille.

B-lohkon Iltapelissä vastaan tuli toinen isäntäjoukkue eli K-E EKS. Tässä pelissä oli kovat panokset, sillä jos voittaisimme vähintään kahdella maalilla, niin pääsisimme mitallipeleihin ohi tasapisteissä olevan Lahden Pelicansin. Peli alkoi tasaisena, mutta kahden ja puolen minuutin kohdalla vastustaja siirtyi johtoon hienon 2-0 läpiajon jälkeen. Parsport oli onneksi kokoajan parantanut syöttöpeliään ja se tuottikin tulosta. Peli päättyi 1-4 voittoon ja hotellille lähti väsynyt mutta iloinen joukkue.

Sunnuntaina saimme nukkua pitkään ja syödä runsaan hotelliaamiaisen, joka sopikin oikein kivasti sillä olihan pääsiäinen. Nyt oli vuorossa turnauksen kovin peli, jossa vastaan tuli A-lohkossa kaikki ottelunsa voittanut toinen isäntäjoukkue K-E Blues Black. Pojat taistelivat hienosti, mutta vastustaja oli parempi lukemin 0-2. Finaaliin emme siis päässeet, mutta pronssi oli vielä voitettavissa. Ennen sitä saimme vielä hallilla talkoolaisen laittamaa maittavaa lounasta.

Pronssipelissä saimme yrittää revanssia Grania vastaan. Ottelu olikin tasainen ja eteni 0-0 tilanteessa pitkälle toiseen erään kunnes saimme maalin tehtyä. Tämän jälkeen hallitsimmekin ottelua ja teimme lisää maaleja. Voitimme pronssia lopulta selvin 6-1 lukemin ja saimme revanssin. Tunnelma oli huippu korkealla kun saimme mitallit kaulaan ja pokaalinkin kotiin vietäväksi. Turnauksen voitti K-E Blues Black ja hopeaa sai JyKi Jyväskylästä.

Turnaus oli tosiaan hienosti järjestetty ja mukaan oli otettu vähän piirteitä liigakiekosta, kun jokaisen pelin jälkeen tehtiin parhaiden pelaajien palkitseminen ja pelaajahaastatteluja sponsorien logojen edessä videolla Instagramiin. Hieno kokemus pelaajille, valmentajille ja varmasti myös mukana olleille sisaruksille ja vanhemmille. Tästä on kiva jatkaa uuteen jääkiekkokauteen, joka alkaa elo-syyskuun vaihteessa. Ensikauden U13 Joukkueeseen otetaan mielellään mukaan uusiakin pelaajia tai muualta siirtyviä konkareita.

Kuva:iloiset pronssimitalistit